Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 171
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 52
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 171
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 52
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Składniki
Podgrzej mleko, dodaj łyżeczkę cukru i pokruszone drożdże, wymieszaj. Rozpuść masło, wystudź. Do miski przesiej mąkę, dodaj sól, resztę cukru, jajka i mleko z drożdżami. Wyrabiaj ciasto, wlej masło, zagnieć. Przykryj je, odstaw na 40 minut.
Ciasto rozwałkuj. Twaróg wymieszaj z cukrem, posmaruj nim ciasto i posyp jagodami. Ciasto zwiń w roladę i pokrój na plastry. Formę wyłóż papierem do pieczenia, układaj w niej luźno plastry ciasta. Odstaw na 30 minut.
Piecz 30 minut w temp. 180°C. W ciepłej wodzie rozetrzyj cukier puder, polej ciasto.
CZAS: około 2,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień