Jagodowy sernik na zimno.

Jagodowy sernik na zimno.
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
tanie
Bardzo smaczny, delikatny przypominający deser tiramisu, jagodowy sernik na zimno.

Składniki

  • biały ser 50 dag
  • śmietana 30% 500 ml
  • konfitura z czarnych jagód (250 g)
  • galaretki leśne owoce 2 szt.
  • wrząca woda 250 ml
  • cukier puder 10 dag
  • cukier wanilinowy 16 g
  • biszkopty podłużne 40 dag
  • kakao do posypania

Przygotowanie

  1. Galaretki rozpuszczamy w 250 ml wrzącej wody i odstawiamy je do studzenia, do momentu gdy zaczną lekko gęstnieć. Ser miksujemy z cukrem pudrem. Śmietanę ubijamy z cukrem waniliowym. Do zmiksowanego sera z cukrem dodajemy powidła jagodowe, ubitą śmietanę oraz gęstniejące galaretki. Wszystkie składniki delikatnie mieszamy patką do ich połączenia. Na dno wyłożonej formy (32 cm x 23 cm) układamy namoczone w owocowej herbacie biszkopty. Na wyłożone biszkopty wykładamy połowę masy serowej. Na wyłożoną masę serową ponownie układamy warstwę namoczonych biszkoptów. Wyłożoną warstwę biszkoptów zakrywamy pozostałą masą serową, równamy i wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Po kilkugodzinnym studzeniu deser kroimy na porcje i posypujemy kakaem.

    Smacznego !!!

Komentarze do przepisu (1)

babcitereskiciasta 10 kwietnia
Pysznie wygląda.:)
Składniki
  • biały ser 50 dag
  • śmietana 30% 500 ml
  • konfitura z czarnych jagód (250 g)
  • galaretki leśne owoce 2 szt.
  • wrząca woda 250 ml
  • cukier puder 10 dag
  • cukier wanilinowy 16 g
  • biszkopty podłużne 40 dag
  • kakao do posypania
Składniki