Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, pożywny budyń jaglany z jagodami. Idealny na deser nie tylko dla dzieci :)
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1277
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27507
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 183
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 208
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1277
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27507
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 183
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 208
Składniki
Kaszę przepłukać na sicie pod bieżącą wodą, aż woda przestanie być mętna. Kaszę przełożyć do rondla, wlać mleko, dodać erytrol i wiórki kokosowe. Gotować na wolnym ogniu, co chwilę mieszając ok. 15-20 minut, aż kasza wchłonie całe mleko. Pod koniec gotowania dodać jagody i dokładnie zmiksować całość blenderem na gładki budyń. Przełożyć do misek i udekorować plastrami kiwi. Podawać od razu po przygotowaniu lub po wcześniejszym schłodzeniu. Smacznego! Rady: Zamiast mleka krowiego można dać napój roślinny (kokosowy,migdałowy) lub mleko kokosowe. Erytrytol można zastąpić ksylitolem, miodem lub zwykłym białym cukrem (należy dać go mniej).