Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jaglany słoik zdrowia z jarmużem i ze szpinakiem"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 554
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 52
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 31
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 554
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 52
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 31
Składniki
1) Na hummus upiecz buraki w folii aluminiowej (45-50 minut w temp. 200 stopni). Gdy ostygną, obierz je i pokrój. Zmiksuj buraki z pozostałymi składnikami. Hummus powinien mieć kremową konsystencję. Uwaga: Możesz go przechowywać w lodówce 2-3 dni w szczelnie zamkniętym słoiku.
2) Na pesto umyj i osusz liście szpinaku. Dodaj do szpinaku pozostałe i zblenduj tak, aby uzyskać jednolite pesto. Ugotowaną kaszę jaglaną wymieszaj z pesto i przełóż do słoika lub na miseczkę.
3) Jarmuż na chipsy umyj i osusz. Odkrój twarde łodygi, liście porwij na drobne kawałki. Zalej je na kilka minut wrzątkiem, następnie osusz na ręczniku papierowym. Wymieszaj jarmuż z czosnkiem, szczyptą soli oraz odrobiną oliwy i soku z cytryny.
Piecz chipsy rozłożone na pergaminie przez 8-10 minut w temp. 160-180 stopni. Sprawdzaj, aby się nie przypaliły. Gotowe posyp sezamem i czarnuszką.Źródło: Olivia