Jaglanka a'la snickers

Jaglanka a'la snickers
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: sereberko80
Deser z kaszy jaglanej, tym razem w wersji o smaku Snickersa, z gorzką czekoladą, karmelem i słonymi orzeszkami ziemnymi. Bardzo sycący, słodki ...mniam :-)

Składniki

  • kasza jaglana 1 szkl.
  • mleko 4 szkl.
  • sól szczypta
  • cukier 5 łyżek
  • czekolada gorzka 15 dag
  • mleko 5 łyżek
  • krem kajmakowy 20 dag
  • orzeszki ziemne solone 1 szkl.

Przygotowanie

  1. Kaszę jaglaną należy opłukać na sitku pod bieżącą wodą, gotować w mleku ze szczyptą soli ok. 20 min. na małym ogniu, do momentu aż kasza będzie bardzo miękka. Dodać cukier, wymieszać. Jeszcze ciepłą kaszę zmiksować dokładnie blenderem, do uzyskania jednolitej, gładkiej masy. Czekoladę z mlekiem należy rozpuścić w kąpieli wodnej. Orzeszki pokroić na mniejsze kawałki.
    Do pucharków, słoiczków lub szklanek przekładać warstwowo kaszę, kajmak, roztopioną czekoladę i orzeszki. Po wystudzeniu schłodzić kilka godzin w lodówce. Smacznego :-)

Komentarze do przepisu (5)

GREGORHSPEED 13 listopada 2016
Marzenko <3 pyszny deser <3
Futka 13 listopada 2016
Cudowna <3 Przepyszności :D
GREGORHSPEED 15 listopada 2016
O rzesz! Pycha <3
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • kasza jaglana 1 szkl.
  • mleko 4 szkl.
  • sól szczypta
  • cukier 5 łyżek
  • czekolada gorzka 15 dag
  • mleko 5 łyżek
  • krem kajmakowy 20 dag
  • orzeszki ziemne solone 1 szkl.
Składniki