Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z kaszy jaglanej, tym razem w wersji o smaku Snickersa, z gorzką czekoladą, karmelem i słonymi orzeszkami ziemnymi. Bardzo sycący, słodki ...mniam :-)
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 90
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 174
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 90
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 174
Składniki
Kaszę jaglaną należy opłukać na sitku pod bieżącą wodą, gotować w mleku ze szczyptą soli ok. 20 min. na małym ogniu, do momentu aż kasza będzie bardzo miękka. Dodać cukier, wymieszać. Jeszcze ciepłą kaszę zmiksować dokładnie blenderem, do uzyskania jednolitej, gładkiej masy. Czekoladę z mlekiem należy rozpuścić w kąpieli wodnej. Orzeszki pokroić na mniejsze kawałki. Do pucharków, słoiczków lub szklanek przekładać warstwowo kaszę, kajmak, roztopioną czekoladę i orzeszki. Po wystudzeniu schłodzić kilka godzin w lodówce. Smacznego :-)