Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jaglane trufle"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 38
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 34
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 71
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 38
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 34
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 71
Składniki
Kaszę jaglaną sparz na sitku. Przełóż do garnka, zalej mlekiem, wsyp sól i gotuj, aż będzie miękka.
Czekoladę rozpuść w śmietanie. Ostudź. Pokrusz herbatniki. Schłodzoną kaszę zmiksuj. Dodaj stopioną czekoladę, wymieszaj z herbatnikami oraz wiórkami kokosowymi.
Z ciepłej masy uformuj trufle. Obtocz je w wiórkach kokosowych. Włóż do papierowych foremek, Odstaw, aby całkowicie zastygły.
<strong>Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej</strong>Źródło: Bella Relaks