Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jaglane racuchy z żurawiną"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 146
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 188
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 146
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 188
Składniki
<strong>Magdalena Kaczmarek z Poznania</strong>
Drożdże rozkruszam do miski. Dodaję 3 łyżki ciepłego mleka i 2 łyżki mąki pszennej. Mieszam i odstawiam zaczyn do wyrośnięcia. Gdy wyrośnie, dodaję mąkę jaglaną z resztą mąki pszennej, wbijam jajko, dodaję sól, resztę mleka, stopione, masło. Ciasto wyrabiam i odstawiam do wyrośnięcia.
Żurawinę podgrzewam na małym ogniu z połową wody, cukrem i pokrojonym ananasem. Mąkę rozrabiam z wodą i wlewam pod koniec duszenia. Mokrą łyżką nakładam po porcji ciasta na rozgrzany olej, smażę do zrumienienia. Racuchy podaję polane kisielem.Źródło: Tina