Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2120
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 967
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 208
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20980
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2120
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 967
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 208
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20980
Składniki
Ciasto: mąkę przesiej z pro szkiem i wymieszaj z cukrem. Dodaj śmietanę, żółtka, masło i esencję, zagnieć. Częścią ciasta wylep spód i boki keksówki. Wstaw do lodówki.
Masa: mak sparz wrzątkiem. Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Jajka rozbij. Oddziel białka od żółtek. Białka ubij. Masło utrzyj z żółtkami i cukrem. Dodaj mak, jabłka, kaszę i proszek. Wymieszaj i połącz delikatnie z ubitą pianą.
Ponakłuwaj spód ciasta. Wyłóż masę makową. Pozostałe ciasto rozwałkuj na kształt foremki i przykryj wierzch. Piecz 60 minut w 180°C. Utrzyj ciepły sok cytrynowy z pudrem i polej jeszcze ciepłe ciasto.Źródło: Naj