Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jabłkowe muffinki"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27471
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1203
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27471
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1203
Składniki
Jabłka umyć, obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Masło stopić. Mąkę przesiać, wymieszać z cukrem i proszkiem do pieczenia. Zmiksować z jajkami, mlekiem, ostudzonym masłem. Zmieszać z jabłkami i szczyptą cynamonu.
Zagnieść mąkę z cukrem i masłem na kruszonkę. Foremki do muffinek wyłożyć papierowymi papilotkami. Napełnić ciastem do wysokości 3/4. Posypać kruszonką i ziarnami słonecznika. Piec ok. 15-20 minut w temp. 180°C.
ok. 25 minutŹródło: Twoje Imperium