Jabłkowe ciasteczka wielozbożowe

Jabłkowe ciasteczka wielozbożowe
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: foodmania
Ciasteczka mogą stanowić świetną i zdrową przekąskę w ciągu dnia- w pracy, czy w szkole. Natomiast sprawdzą się również, jako deser czy podwieczorek dla łasuchów ;)

Składniki

  • 3/4 szklanki płatków wielozbożowych
  • 2 łyżki amarantusa ekspandowanego
  • 1 duże jabłko
  • 1 jajko
  • 1 łyżka suszonych śliwek
  • 1 łyżka suszonych moreli
  • 1 łyżeczka stevi
  • 1 łyżeczka cynamonu

Przygotowanie

  1. Większą część płatków zmielić na mąkę.

  2. Morele i śliwki sparzyć wrzątkiem, a następnie pokroić na mniejsze kawałki.

  3. Jabłka obrać ze skórki i zetrzeć na tarce (na dużych oczkach).

  4. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać i uformować ciasteczka.

  5. Piec około 20 minut w temperaturze 170 stopni.

Składniki
  • 3/4 szklanki płatków wielozbożowych
  • 2 łyżki amarantusa ekspandowanego
  • 1 duże jabłko
  • 1 jajko
  • 1 łyżka suszonych śliwek
  • 1 łyżka suszonych moreli
  • 1 łyżeczka stevi
  • 1 łyżeczka cynamonu
Składniki