Jabłkowe ciasteczka

Jabłkowe ciasteczka
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Proste w wykonaniu i smaczne.

Składniki

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Margarynę posiekać z jajkiem, dodać drożdże utarte z cukrem, żółtko, śmietanę, aromat, i szczyptę soli.

  2. Wsypać mąkę i szybko zagnieść ciasto.

  3. Jabłka obrać, pokroić w ósemki i usunąć gniazdka nasienne. Na stolnicy oprószonej mąką, rozwałkować ciasto, szklanką wycinać kółeczka i nakładać jabłka.

  4. Następnie zlepiać, ułożyć na formie wyłożonej papierem do pieczenia.

  5. Piec na złoto w temperaturze 180 stopni około pół godziny. Jeszcze ciepłe posypać cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem.

Komentarze do przepisu (3)

marysia11082 08 września 2016
Cudowne,muszę wypróbować.
krokiecik 11 września 2016
Najlepsze ciasteczka na świecie :) pozdrawiam
rosynka 11 września 2016
Mniam-mniam, znowu sie skusilam. Dzieki za przepis!
Składniki
Składniki