Jabłkowe bakalino ( ciasto bez żadnego tłuszczu )

Jabłkowe bakalino ( ciasto bez żadnego tłuszczu )
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Renata9
Ciasto, które nie zawiera w sobie żadnego tłuszczu, a jednocześnie nie jest suche. Jest smaczne i wilgotne.

Przygotowanie

  1. Jabłka pokroić w kostkę, zasypać cukrem, dodać rodzynki i sok z cytryny. Odstawić na około 20 minut do lodówki. Następnie wbić jajka, wsypać mąkę, kakao, cynamon, proszek do pieczenia i sodę. Wszystko dokładnie wymieszać. Piec około 45 minut w średnio nagrzanym piekarniku w 170 stopniach C. SMACZNEGO !!!

Komentarze do przepisu (1)

student_amator 18 kwietnia 2016
Ciasto pycha, proste do wykonania, mało słodkie, więc dla mnie idealne:)
Składniki