Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 33
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 200
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 33
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 200
Składniki
Syrop: zagotuj sok jabłkowy z cytryną i cukrem. Zmniejsz płomień, gotuj 10 minut. Wystudź i dodaj krople miętowe.
Mleko pogrzej z masłem, wystudź. Mąkę wymieszaj z drożdżami oraz cukrem. Wlej mleko z masłem. Wbij jajka. Zagnieć ciasto. Odstaw na godzinę do wyrośnięcia.
Foremki do tartaletek posmaruj tłuszczem. Napełnij ciastem. Piecz ok. 25 minut w 180°C. Ciastka nakłuj wykałaczką, nasącz syropem. Udekoruj cytryną z syropu.Źródło: Naj