Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa dla miłośników niezbyt słodkich deserów. Porcja dla jednej osoby.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 679
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 513
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 23
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 78
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 679
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 513
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 23
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 78
Składniki
Kokilkę smarujemy tłuszczem. Jabłko obieramy i kroimy w kawałki. Wkładamy na dno kokilki i posypujemy cynamonem, skórką cytrynową, pestkami dyni i 1 łyżeczką cukru. Białko ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy drugą łyżeczkę cukru. Następnie delikatnie mieszamy z kakao. Kakaową bezę wykładamy na wierzch kokilki. Zapiekamy 20 min. w temp. 170 st. C. Smacznego :)