Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jabłko z miodem i cynamonem"
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 542
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 19
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 423
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 880
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 542
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 19
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 423
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 880
Składniki
Jabłka umyj starannie pod bieżącą wodą, osusz, pozostaw ze skórką. Z każdego jabłka zetnij wierzch (od strony ogonka), odłóż. Ostrożnie wydrąż gniazda nasienne i część miąższu, pozostawiając centymetrowe ścianki.
Kromkę chleba pozbaw skórki, posiekaj. Rozłóż na spodzie owocowych miseczek, napełnij żurawiną ze słoiczka. Na wierzchu umieść odcięty i rozdrobniony miąższ jabłeczny. Jabłka ustaw na pokrytej pergaminem blasze.
Blachę wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. Piecz 30-35 minut. Miód utrzyj z cynamonem i anyżem. Jabłka wyjmij, polej miodem. Zapiekaj jeszcze 5 minut.
porcje, czas ok. 60 min; porcja – 250 kcal, cena 2,10 zł.Źródło: Świat kobiety