Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jabłko pieczone"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 180
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 56
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 143
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 180
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 56
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 143
Składniki
Jabłka umyj, przy pomocy małego nożyka lub specjalnego urządzenia usuń z nich gniazda nasienne. Orzechy posiekaj. Rodzynki zalej wrzątkiem i odstaw na 15 minut. Ananas pokrój na małe kawałeczki. Wymieszaj orzechy, rodzynki, ananas, żurawinę oraz miód. Do masy możesz dodać jeszcze inne bakalie.
Jabłka napełnij farszem, wstaw do żaroodpornego naczynia, na dno wlej kilka łyżek wody, piecz 30 minut. Podawaj na ciepło.
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 45 minutŹródło: Dobry Tydzień