Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jabłka z ryżem żurawinowym"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 70
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 63
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 70
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 63
Składniki
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu, studzimy. Dodajemy łyżkę cukru i żurawinę. Dokładnie mieszamy i odstawiamy.
Każde jabłko kroimy na cztery części, usuwamy gniazda nasienne.
Na patelni rozgrzewamy miód z sokiem wyciśniętym z cytryny, wrzucamy ćwiartki jabłek i smażymy, delikatnie przewracając drewnianą łopatką.
Ryż z żurawiną podgrzewamy, nakładamy na usmażone jabłka i podajemy. Gorące jabłka można podawać z lodami lub serwować je na zimno np. z sosem waniliowym.
Wartość odżywcza jednej porcji: 394 kcal. Białko: 7,1 g/ Tłuszcz: 0,9 g/Węglowodany: 87 g.
Czas przygotowania: 50 minut. Cena jednej porcji: około 1,40 zł.Źródło: Rewia