Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały deser z jabłek zapiekanych z owocami, orzechami i kokosową kruszonką. Pysznie smakują na ciepło i na zimno.
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 168
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 870
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 168
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 870
Składniki
Kruszonka: Mąkę posiekać z masłem, dodać cukry, wiórka kokosowe.
Mieszać do połączenia się składników, pokruszyć palcami
Jabłka umyć, osuszyć, odciąć wierzchołki, wydrążyć gniazda nasienne. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Do każdego jabłka wlać odrobinę syropu klonowego, włożyć po kilka rodzynek i kawałku śliwki. . Posypać posiekanymi orzechami nerkowca .
Wierzch posypać przygotowaną kruszonką kokosową.
Włożyć do piekarnika, piec około 25-30 minut w temp 175 stopni.