Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser w jabłuszkami z waniliowym sosem i konfiturą. Pychotka :))
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 225
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 523
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 225
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 523
Składniki
Jabłka przekroić na pół, wydrążyć środki i wstawić do garnka z niedużą ilością wody. Przykryć i gotować do miękkości jabłek, ale trzeba uważać, aby się nie rozgotowały.
Żółtka utrzeć z cukrem, dodać pół szklanki mleka,cukier waniliowy i mąkę ziemniaczaną, wymieszać. Resztę mleka zagotować i wlewać cienką stróżką masę jajeczną, ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia.
Połówki jabłek położyć na talerzyku, napełnić konfiturą różaną i polać sosem waniliowym. SMACZNEGO deserku!