Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłek w tym roku mam pod dostatkiem,trzeba je zjadać .Placuszki wyszły bardzo smaczne,pulchne i chrupiące , na obiad lub na deser:)
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 132
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 32
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 132
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 32
Składniki
Ciasto na placuszki zblendować.Ma być dość gęstej konsystencji,by nie rozlewało się na patelni. Jabłka obrać,pokroić na centymetrowekrążki .Wybrać ze środka gniazda nasienne. Masło rozgrzać na patelni,obtoczyć w cieście krążki jabłek ,kłaść na gorący tłuszcz i usmażyć z dwóch stron. Odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu,posypać cukrem pudrem. Smacznego życzę!