Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mama robiła mi je jak byłam mała.Teraz sama robię je swojemu synowi.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Składniki
Jabłka umyć, obrać wydrążyć środek i pokroić na ok 1cm kawałki. Z mąki jaj i mleka zrobić ciasto naleśnikowe. Konsystencja trochę gęściejsza niż na zwykłe naleśniki. Jabłka maczać w cieście i smażyć na gorącym tłuszczu. Posypać cukrem pudrem. Smacznego.