Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jabłka na patyku"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 730
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 148
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 730
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 148
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Jabłka myjemy, ogonki usuwamy. Blachę wykładamy pergaminem.
W kąpieli wodnej rozpuszczamy ciemną czekoladę z mlekiem lub słodką śmietanką. Za pomocą pędzelka kuchennego smarujemy jabłuszka ciepłą masą czekoladową. W środki wbijamy patyczki.
Pomalowane jabłka zanurzamy w wysypanych do miseczek bakaliach i przenosimy na blachę. Studzimy.
Białą czekoladę rozpuszczamy. Szprycę do dekorowania tortów lub worek cukierniczy napełniamy białą lub pozostałą ciemną czekoladą. Dekorujemy jabłuszka.
Czas przygotowania 15 minut. Cena jednej sztuki około 2,80 zł
Wartość odżywcza jednej sztuki 208 kcal Białko 11 g/Tłuszcz 28 g/Węglowodany 86 gŹródło: Rewia