Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne,kruche ciasto dodatkiem jabłek...proste, ale jak zachwyca swoim smakiem;)
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
Składniki
Na stolnicę przesiewamy mąkę z proszkiem,dodajemy 0,5 szklanki cukru,4 żółtka i całe jajko,cukier waniliowy,twardą margarynę.Wszystko siekamy nożem, a następnie zagniatamy ciasto.Dzielimy na dwie części,jedna większa i jedna mniejsza. Ciasto schłodzić w lodówce,następnie większą część wykładamy do tortownicy,nakłuwamy widelcem i nakładamy,pokrojone jabłka.Na to kładziemy ubitą z białek i 0,5 szklanki cukru pianę i równo rozsmarowujemy.Z mniejszej części ciasta ,wykrawamy foremką dowolne kształty(u mnie gwiazdki).Całość piany pokrywamy gwiazdkami. Pieczemy 45 minut.