Jabłecznik z budyniem

Jabłecznik z budyniem
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: wiola1100
uwielbiane przez dzieci

Składniki

Przygotowanie

  1. Mąkę wysypać na stolnicę dodać cukier,proszek do pieczenia,margarynę wszystko razem posiekać nożem następnie dodać żółtka i śmietanę i zagnieść kruche ciasto,podzielić na 2 części jedną wyłożyć na spód brytfanki na to poukładać jabłka które wcześniej obieramy wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w ósemki.Budyń gotujemy w litrze mleka według przepisu na opakowaniu i wylewamy na jabłka a następnie drugą część rozwałkowanego ciasta pieczemy ok. godziny w 175 stopniach.Upieczone i wystudzone polewamy polewą czekoladową albo posypujemy cukrem pudrem.Życzę smacznego.

Komentarze do przepisu (5)

emerytka 03 listopada 2010
czy budyń wylać gorący czy wystudzony ?
emerytka 03 listopada 2010
czy budyń wyłożyć gorący ?
wiola1100 03 listopada 2010
ja dawałam lekko przestudzony
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki