Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakwoita świąteczna przekąska!
Odsłon: 1713
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 322
Smakwoita świąteczna przekąska!
Odsłon: 1713
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 322
Składniki
Mąkę wysypać na stolnicę dodać cukier,proszek do pieczenia,margarynę wszystko razem posiekać nożem następnie dodać żółtka i śmietanę i zagnieść kruche ciasto,podzielić na 2 części jedną wyłożyć na spód brytfanki na to poukładać jabłka które wcześniej obieramy wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w ósemki.Budyń gotujemy w litrze mleka według przepisu na opakowaniu i wylewamy na jabłka a następnie drugą część rozwałkowanego ciasta pieczemy ok. godziny w 175 stopniach.Upieczone i wystudzone polewamy polewą czekoladową albo posypujemy cukrem pudrem.Życzę smacznego.