Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie, tanie i banalnie proste
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 157
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 157
Składniki
z jabłek przygotować marmoladę na patelni ale wystarczy by jabłka lekko się rozpadły
mąkę, cukier, cukier wanilinowy, proszek do pieczenia, margaryna i żółtka należy razem wymieszać
dodać śmietanę i zagnieść ciasto
wyłożyć na dużą posmarowaną i posypaną bułką tartą blachę
ciasto delikatnie posypać bułką tartą jeśli nasze jabłka są soczyste
przygotowujemy krem : białka ubijamy na sztywną pianę i powolutku dosypujemy cukier
powstałym kremem smarujemy jabłka
pieczemy 45-50 minut
temperatura piekarnika między 175 a 180 stopni