Jabłecznik kakaowy z budyniem

Jabłecznik kakaowy z budyniem
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: sereberko80
kolejna, pysznie kakaowa odsłona jabłecznika :-)

Składniki

Przygotowanie

  1. Z podanych składników zagnieść ciasto. 1/3 część włożyć do zamrażalnika, resztą ciasta wyłożyć blachę (25x30cm) wysmarowaną tłuszczem i obsypaną bułką tartą. Wstawić do lodówki.

  2. Jabłka obrać i pokroić w dosyć drobną kostkę, dodać cukier i cynamon, wymieszać. Zagotować 500ml mleka z cukrem (ilość podana na opakowaniu), w250 ml rozpuścić proszek budyniowy. Ugotować budyń.

  3. Na schłodzone ciasto wysypać kaszę manną, wyłożyć jabłka i przykryć je gorącym budyniem. Na wierzch zetrzeć na dużych oczkach resztę ciasta. Piec w temp. 180 stopni ok. 1 godz. Smacznego :-) P.S. Przepis pochodzi z blogu Galaretka w czekoladzie

Komentarze do przepisu (18)

mala_black 20 października 2012
Ciekawy przepis na jabłecznik ,do ulubionych .
Konto usunięte 21 października 2012
Placuszek zapowiada sie pysznie ....5. i do ulubionych :)
rosse 21 października 2012
Mmm...wygląda pysznie:)Bardzo fajny przepis:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki