Jabłecznik Homo Duo

Jabłecznik Homo Duo
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
Leciutkie ciasto na bazie serków homogenizowanych z dodatkiem jabłek.

Składniki

  • 20 łyżek mąki pszennej
  • 3 serki homogenizowane waniliowe
  • 3 łyżki proszku do pieczenia
  • 250 g margaryny
  • 2 łyżki kakao
  • 3 duże Jabłka
  • 2 budynie waniliowe
  • 4 szklanki mleka
  • 3 łyżki cukru
  • Cukier puder do posypki

Przygotowanie

  1. 1. Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy serki, proszek do pieczenia, margarynę i wyrabiamy.

  2. 2. Ciasto dzielimy na dwie części, jedną częścią wylepić dno tortownicy.

  3. 3. Jabłka obieramy, kroimy na plasterki i układamy na cieście.

  4. 4. Budynie gotujemy według przepisu na opakowaniu, wykładamy na jabłka.

  5. 5. Do drugiej części ciasta dodajemy kakao, rozwałkowujemy, kroimy w paski i rozkładamy na budyniu.
    6. Pieczemy 50 minut w 180°C.

  6. 7. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
    8. Ciasto gotowe.
    9. Smacznego.

Komentarze do przepisu (5)

Maudie 22 listopada
Pyszne połączenie :)
Docherro 22 listopada
Pyszności:)
ekspresjawkuchni 22 listopada
Ciekawy pomysł :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 20 łyżek mąki pszennej
  • 3 serki homogenizowane waniliowe
  • 3 łyżki proszku do pieczenia
  • 250 g margaryny
  • 2 łyżki kakao
  • 3 duże Jabłka
  • 2 budynie waniliowe
  • 4 szklanki mleka
  • 3 łyżki cukru
  • Cukier puder do posypki
Składniki