Jabłecznik

Jabłecznik
> > 6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
Smaczne i proste :-)

Składniki

Przygotowanie

  1. CIASTO KRUCHE:

  2. Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na 2 części. Jedną część ciasta rozwałkować i wyłożyć na posmarowaną tłuszczem blache (24x36). Drugą część ciasta włożyć do zamrażarki.

  3. JABŁKA:

  4. Jabłka obrać, pokroić w ósemki, ułożyć na rozwałkowanym cieście.

  5. BIAŁKA:

  6. Białka ubić, dodać cukier, na koniec wymieszać z budyniem. Wyłożyć na pokrojone jabłka. Na górę zetrzeć drugą część kruchego ciasta.

  7. Piec ok 50 min w 160°C

  8. SMACZNEGO!

Komentarze do przepisu (9)

Konto usunięte 10 kwietnia 2011
Brzmi wyśmienicie,na pewno wypróduje .Pozdrawiam.
Gosik33 11 kwietnia 2011
Jak rozumiem budynie dodać sypkie (nie ugotowane) ? :)
karolinkakaja 11 kwietnia 2011
Tak, budynie dodaje się sypkie :-)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki