Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z lepszych ciast jakie jadłem... przepis mojej mamy, zawsze wychodzi
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 221
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34631
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 180
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 221
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34631
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 180
Składniki
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać do miski. Dodać cukier, cukier waniliowy, miękką margarynę. Białka oddzielić od żółtek (ubić na sztywną pianę wraz z kisielem i cukrem), żółtka dodać do mąki. Ze wszystkich składników zarobić ciasto. Zawinąć je w folię aluminiową i włożyć do lodówki na minimum 30 minut.
W tym czasie obierać jabłka, zetrzeć je na tarce o grubych oczkach, odlać sok, dodać bułkę tartą oraz cynamon. Wymieszać, skropić sokiem z cytryny.
Na średniej, natłuszczonej i wysypanej blaszce wyłożyć ciasto, na nie jabłka oraz ubitą z białek pianę. Posypujemy wykonaną kruszonką. Piec w piekarniku nagrzanym do 180º C przez około 50 minut.