Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do ciasta można użyć gotowych jabłek smażonych albo samemu usmażyć.
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 52
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 95
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 121
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 52
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 95
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 121
Składniki
Margarynę utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodać jajka, proszek i mąki. Dokładnie wyrobić ciasto.
Foremkę (24x28) wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Wyłożyć połowę ciasta. Rozsmarować w miarę równomiernie po całej blaszce.
Obrane jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Podsmażyć na suchej patelni. Wystudzić. Wyłożyć na ciasto. Posypać cynamonem. Jeśli jabłka są kwaśne można posypać cukrem pudrem.
Na jabłka wyłożyć drugą część ciasta. Piec ok. 50 min w 170 stopniach.