Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny wilgotny jabłecznik z dodatkiem rodzynek :)
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 281
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 383
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 510
Polecam.
Odsłon: 839
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 281
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 383
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 510
Polecam.
Odsłon: 839
Składniki
Do miski dać mąkę, cukier, masło lub margarynę, jajka, proszek do pieczenia i mikserem wyrobić ciasto. Na wyłożoną papierem pergaminowym foremkę przełożyć ciasto i wyrównać.
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce z dużymi otworami. Do startych jabłek dodać rodzynki, cynamon i 2 kisiele (proszek) dokładnie wymieszać i wyłożyć na ciasto, wyrównać. Zrobić kruszonkę i posypać po wierzchu jabłka. Piec w 180 stopniach 1 godzinę. Smacznego