Ciasto Ciemne:
Formę wysmarować tłuszczem i obsypać mąką. Piekarnik rozgrzać do 180*.
Margarynę, cukier , kakao , wodę i cukier waniliowy rozpuścić i gotować przez 5min cały czas mieszając. Odlać 3/4 szkalank na polewę .Po ostudzeniu dodać 4 żółtka i wymieszać mikserem. Do reszty dodać mąkę z proszekiem do pieczenia przesiane przez sitko i zmiksować. Z białek ubić sztywną pianę i połączyć delikatnie z ciemnym ciastem. Ciasto wyłożyć na formę i wyrównać.
MASA SEROWA :
Miękkie masło , cukier i żółtka utrzeć na puszystą masę , dodać do sera i
zmiksować , dodać 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Z białek ubić sztywną pianę i połączyć delikatnie z masą serową. Masą serową wyłożyć na ciemne ciasto i równo miernie rozprowadzić!
Ciasto wstawić do piekarnika na 90 min. i piec w 150 st. C