Imprezowe jogurtowe

Imprezowe jogurtowe
> > 6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
Lekkie , pyszne ciasto / deser na osłodę szarych dni!

Składniki

Przygotowanie

  1. Sposób przyrządzenia: Galaretki rozrabiamy osobno w mniejszej ilości wody niż to pisze na opakowaniu ( czyli ok. 250 ml ) Dokładnie mieszamy. Odstawiamy do ostudzenia. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku. Studzimy. W misce rozrabiamy jogurt z cukrem pudrem. Dodajemy przestudzoną żelatynę. Wszystko razem dokładnie! miksujemy. Zastygnięte! ( muszą byc twarde ) galaretki kroimy w kosteczki. Delikatnie wkładamy do jogurtowej masy ( zostawiając kilka do ozdoby góry ). Wylewamy do formy keksowej wyłożonej herbatnikami. Wkładamy do lodówki. Zostawiamy w lodówce na ok. 2 godziny. Smacznego!

Komentarze do przepisu (9)

smakowisko 27 stycznia 2013
Mniam mniam, tak pięknie wygląda, że aż mi ślinka cieknie;-)
Nukleon 28 stycznia 2013
WYGLĄDA SUPER.
anetas197601 28 stycznia 2013
Pyszności u mnie ten deser funkcjonuje jako trzęsawka tylko bez herbatników i inne kolory galaretek dobieram ale... Czytaj całość »
Pyszności u mnie ten deser funkcjonuje jako trzęsawka tylko bez herbatników i inne kolory galaretek dobieram ale to już sprawa indywidualna :)) ode mnie 5 :))) Pozdrawiam
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki