Idealny spód do tortu!

Idealny spód do tortu!
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Polecam ten spód do tortu,jest pieczony z olejem .Jest wilgotny w srodku i lepszy do krojenia.

Składniki

  • 5 jajek
  • 220g cukru
  • waniliowy ekstrakt
  • 220ml oleju,220ml mleka
  • 300g maki,2 kopiaste lyzeczki pr.do pieczenia

Przygotowanie

  1. Srednica tortownicy 23-26 cm

    jajka,cukier i cukier waniliowy ubijamy na puszysta,biala mase.Dodajemy olej i mleko i mieszamy dalej.

    Dodajemy przesiana make z pr.do pieczenia.Mieszamy krótko ,tylko do polaczenia skladników.
    Wlewamy do formy wylozonej papierem do pieczenia.
    Piec w nagrzanym piekarniku 175-180 stopni góra/dól przez ok.50 min.

  2. Po upieczeniu zostawic do ostygniecia.Wyciadnac z formy i odwrócic na góry nogami na blaszcze i pozostawic do calkowitego wystygniecia,wtedy mamy dwie proste powierzchnie:góra i dól.

Składniki
  • 5 jajek
  • 220g cukru
  • waniliowy ekstrakt
  • 220ml oleju,220ml mleka
  • 300g maki,2 kopiaste lyzeczki pr.do pieczenia
Składniki