Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Holenderskie kołacze"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 214
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 214
Składniki
Piekarnik nagrzej do 180°C. W misce wymieszaj mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Dodaj 3 żółtka i jajko oraz masło. Wyrób elastyczne, gładkie ciasto. Uformuj je w kulkę.
Foremki wysmaruj masłem. Ciasto podziel na 6 części. Każdą część podziel na pół.
Pierwszą połową wyłóż dno i boki foremek. Tak przygotowaną formę napełnij sporą porcją karmelu. Przykryj drugą częścią ciasta. Powierzchnię posmaruj pozostałym żółtkiem i widelcem narysuj kratkę. Piecz, aż się zarumieni (ok. 30 minut).
Czas przygotowania: 80 minut. Poziom: łatwy. Porcja 268 kcal.Źródło: TV14