Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Hiszpańskie ślimaczki"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 136
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 115
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 136
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 115
Składniki
Do mleka dodaję wodę, masło, sól. Wszystko zagotowuję. Mieszając, powoli wsypuję mąkę i nadal gotuję na małym ogniu. Kiedy ciasto zaczyna odstawać od garnka, przekładam je do miski, a następnie starannie ucieram z jajkami (dodaję stopniowo po jednej sztuce).
Napełniam szprycę ciastem i wyciskam ślimaczki na gorący olej. Smażę z obu stron na rumiano. Przekładam na ręcznik papierowy, by odsączyć tłuszcz. Posypuję pudrem.
90 min
Porcja 480 kcal
Koszt porcji około 1,30 zł
porcji
Do ciasta nie trzeba dodawać cukru. Słodki smak nadaje cukier puder.Źródło: Kobieta i życie