Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto rozpływa się w ustach,jest miękkie,pachnące rumem i bardzo smaczne.Polecam wypróbować w jesienny zimny wieczór z filiżanką kawy lub herbaty:)
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 309
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 173
Polecam.
Odsłon: 282
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 92
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 309
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 173
Polecam.
Odsłon: 282
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 92
Składniki
Przygotować blaszkę 25/35cm. Spód wyłożyć herbatnikami. Zrobić krem czekoladowy. Mascarpone utrzeć z 3 łyżkami kakao,dodać śmietankę i dalej ucierać. Na koniec wsypać śmietan-fix, zmiksować ,dać rozdrobnioną czekoladę ,oraz wlać rum.Wsypać rodzynki ,wymieszać. Wymieszać i wyłożyć na herbatniki.
Warstwę czekoladową przykryć herbatnikami. Zrobić krem kawowy. 3 łyżki kawy zaparzyć wrzątkiem i zostawić do wystudzenia. Serek mascarpone zmiksować ze śmietanką i cukrem pudrem. Dodawać po łyżce wystudzonej kawy i miksować. Na koniec wlać 50ml rumu i wsypać śmietan-fix,zmiksować. Krem wyłożyć na herbatniki i rozsmarować. Wierzch wyłożyć herbatnikami. Rozsmarować masę kajmakową. Płatki migdałowe uprażyć na patelni i posypać wierzch ciasta.
Smacznego życzę!