Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na przyjęciu grillowym, nie samym mięskiem człowiek żyje. Kawusia jest niezbędna. A do niej ciasteczka. Dzisiaj maślane, owsiane z płatkami migdałów.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 152
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 152
Składniki
Na patelni uprażyć płatki owsiane. Do mąki dodać cukier, proszek do pieczenia , cukier waniliowy, aromat waniliowy. Wymieszać. Dodać płatki owsiane i masło . Rozetrzeć w palcach. Dodać 3 jajka i 1 żółtko
Zagnieść składniki w kulę i odstawić na 1/2 godziny.
Podzielić kulę ciasta na 4 części i partiami rozwałkować. A następnie wykrajać krążki. Przenieść na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmarować rozkłóconym białkiem i posypać płatkami migdałów.
Do piekarnika nagrzanego do 170 stopni włożyć ciasteczka i piec aż do momentu gdy staną się złociste. Około 15 minut. Mnie wyszło 60 sztuk herbatników.