Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Harmonijki z ziemniaków"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 66
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 275
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 255
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 66
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 275
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 255
Składniki
Piekarnik rozgrzej do temperatury 200°C. Ziemniaki umyj, ponacinaj, natrzyj solą, pieprzem i tymiankiem. W powstałe kieszonki włóż plastry sera, ułóż na blasze wyłożonej papierem, polej olejem, piecz przez 40 minut.
Ziemniaki i kalafiora gotuj do miękkości, ostudź. Warzywa włóż do miski, przypraw gałką muszkatołową i pieprzem, dodaj śmietanę, mleko i masło, zmiksuj na gładko.
Purée przełóż do naczynia żaroodpornego, ułóż plasterki salami i upieczone ziemniaki. Wstaw na kwadrans do piekarnika, gotowe danie przypraw tymiankiem.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień