Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka są twarde, jak to herbatniki i mają delikatny posmak kardamonu. Można przechowywać je nawet kilka tygodni w zamkniętej puszce.
...ale pyszny.
Odsłon: 693
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 73
Polecam.
Odsłon: 622
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 350
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 150
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5121
...ale pyszny.
Odsłon: 693
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 73
Polecam.
Odsłon: 622
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 350
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 150
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5121
Składniki
Utrzeć jajka z cukrem na bardzo puszystą masę. Dodać mąkę z kardamonem. Wymieszać dobrze wszystkie składniki. Ciasto powinno mieć bardzo gęstą kleistą konsystencję. Masę nałożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć ciastka na blachę, zostawić na całą noc. Następnego dnia piekarnik nagrzać do 180C. Piec przez 10 minut aż zaczną się delikatnie rumienić.