Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gulasz z soczewicy"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 50
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7143
Polecam.
Odsłon: 1634
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 79
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 50
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7143
Polecam.
Odsłon: 1634
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 79
Przepis dnia
Składniki
Soczewicę opłucz w zimnej wodzie, przełóż do garnka, zalej 2 szklankami wody i gotuj do miękkości ok. 30 min. Cebulę, paprykę, marchew, por i ziemniaki pokrój w kostkę o boku ok. 1 cm.
Na oliwie podsmaż do miękkości posiekany czosnek i warzywa. Dodaj ziemniaki i duś, aż zmiękną. Następnie wrzuć pomidory pokrojone w kostkę i ugotowaną soczewicę. Dodaj bulion, zioła prowansalskie, sól i pieprz. Duś pod przykryciem jeszcze ok. 15 min.Źródło: Takie jest życie