Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gulasz z białej fasoli z grzankami"
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 25
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23696
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20267
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 25
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23696
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20267
Składniki
Fasolę zalewamy dużą ilością wody i zostawiamy na noc do namoczenia. Następnego dnia gotujemy, aż będzie miękka, odcedzamy.
Cebule kroimy w półplastry, czosnek przeciskamy przez praskę i podsmażamy w garnku na maśle. Dodajemy koncentrat pomidorowy, smażymy 3 minuty.
Paprykę kroimy w niedużą kostkę, podobnie jak 350 g dyni. 50 g dyni ścieramy na drobnej tarce. Dynię i paprykę wrzucamy do garnka, zalewamy bulionem, gotujemy. Po ok. 10 minutach dodajemy pomidory z puszki i dusimy bez przykrycia. 15 minut później wrzucamy ugotowaną fasolę, doprawiamy kminkiem, pieprzem i solą, dusimy jeszcze przez chwilę.
Tymianek drobno siekamy. 4 kromki tostowego pieczywa kroimy w kostkę i podpiekamy na patelni z dodatkiem masła. Grzanki wrzucamy do gulaszu przed podaniem. Posypujemy tymiankiem.
Czas przygotowania 50 minut. Cena porcji ok. 3,20 zł.
Wartość odżywcza porcji 420 kcal Białko 21 g/Tłuszcz 10 g/Węglowodany 57 g.Źródło: Rewia