Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Grzyby na dziko w tortilli"
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 126
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 26
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 126
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 26
Składniki
Grzyby dokładnie oczyść. Małe pozostaw w całości, duże pokrój w kawałki. Obierz cebulę i posiekaj. Czosnek pokrój w plasterki.
Papryczkę chili opłucz, przekrój wzdłuż na pół, wyjmij nasiona i jeszcze raz opłucz. Papryczkę pokrój bardzo drobno. Na głębokiej patelni rozgrzej olej. Wrzuć grzyby, chwilę je podsmażaj. Dodaj posiekaną cebulę i smaż 3 minuty. Dodaj papryczkę i czosnek. Mieszając smaż jeszcze 3-4 minuty.
Suszone pomidory osącz z zalewy i pokrój. Dodaj do warzyw, wrzuć oliwki i wszystko wymieszaj. Zdejmij z ognia. Suchą patelnię rozgrzej i podgrzewaj tortille z obu stron. Na każdą tortillę nakładaj mieszankę grzybową i zwiń.
Każdą porcję udekoruj ziołami i natychmiast podawaj. Tortille najlepiej smakują z salsą z papryk, cebuli i pomidorów, doprawioną świeżą kolendrą i kwaśną śmietaną.
Czas przygotowania: 45 minut 300 kcal/1 porcja.Źródło: Tele Tydzień