Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gruszkowy kokosowiec"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27471
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1203
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27471
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1203
Składniki
<strong>Przepis przysłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego</strong>
zagnieć. Ciasto podziel na pół, schłodź. Gruszki obierz, pokrój w kostkę, skrop sokiem z cytryny, odstaw na godzinę. Masa: wiórki kokosowe, śmietanę i cukier zagotuj, ostudź. Białka ubij, zmiksuj z masą. Jedno ciasto zetrzyj do blachy (25 na 40 cm). Wlej połowę masy, rozłóż gruszki. Zalej resztą masy, zetrzyj ciasto. Piecz ok. 40 minut w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie