Gruszki w czekoladowym cieście

Gruszki w czekoladowym cieście
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: patusia5
Szybki deser, nie wymaga dużego nakładu sił ani składników.

Składniki

Przygotowanie

  1. Gruszki osącz z zalewy. Ułóż w formie do pieczenia (np w tortownicy) wypukłą stroną do góry. Formę wcześniej wysmarować tłuszczem.

  2. Pozostałe składniki zmiksować na jednolitą masę. Ciasto rozprowadzamy równomiernie na gruszkach. Nagrzewamy piekarnik do 220 stopni, pieczemy około 25-30 minut. Po upieczeniu odstawiamy na 10 minut, następnie kroimy. Podajemy polane sosem czekoladowym i posypane krojonymi orzechami.

Komentarze do przepisu (4)

Konto usunięte 07 marca 2010
uwielbiam takie proste, szybkie i smaczne przepisy, bo na taki wygląda,musze spróbować,
dalijka 07 marca 2010
Nigella ostatnio coś w tym stylu robiła :) do wypróbowania:)
magnolia123456 08 marca 2010
widziałam ten przepis u Nigelli Lawson.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki