Gruszki w cieście francuskim

Gruszki w cieście francuskim
> 3-4 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: stiv73
smaczne:)

Składniki

Przygotowanie

  1. Dzielimy ciasto na osiem częsci ,smarujemy rozbełtanym jajkiem.Posypujemy kako,cukrem.

  2. Obieramy gruszki,kroimy w pólksieżyce i układamy na każdej z osmiu części po 4-5 kawałków.Posypujemy cymamonem.

  3. Pieczemy 15-20 min w 180 C,aż ciasto podrośnie i się zarumieni.

Komentarze do przepisu (1)

Garndzilla 26 września 2012
Wypróbowałam, i trochę to mało słodkie, dla tych co lubia słodsze polecam posypać jeszcze gruszki cukrem. Ale... Czytaj całość »
Wypróbowałam, i trochę to mało słodkie, dla tych co lubia słodsze polecam posypać jeszcze gruszki cukrem. Ale całkiem smaczne : Masz 4 ode mnie.
Składniki
Składniki