Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gruszki orzechowo-miodowe"
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 253
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 72
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 135
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 64
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 130
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 253
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 72
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 135
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 64
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 130
Składniki
<strong>Przepis przysłała Sylwia Wójcik z Wielkiej Wsi</strong>
Ciasto: zagnieć, owiń w folię, włóż na pół godziny do lodówki. Gruszki obierz, wytnij środki. Orzechy utrzyj z cukrem pudrem i miodem. Napełnij gruszki. Ciasto rozwałkuj, wytnij duże kwadraty. Na każdym ułóż połówkę gruszki, owiń. Z resztek ciasta zrób listki. Posmaruj roztrzepanym jajkiem (możesz posypać gruboziarnistym cukrem). Piecz 35 min w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie