Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto z nas nie lubi gruszek? A co dopiero gdy przenikają waniliowym aromatem, skąpane w czekoladzie? Łatwe w przygotowaniu, zachwycają smakiem.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1755
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 253
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1755
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 253
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Gruszki umyj, osusz papierowym rącznikiem, wydrąż gniazda nasienne. Obierz ze skórki. Owoce skrop sokiem wyciśniętym z cytryny. Zagotuj wodę z cukrem i przekrojoną laską wanilii. Do syropu włóż gruszki , gotuj na małym ogniu 10 min. Ostudź pozostawiając w syropie.
Czekoladę posiekaj. Przełóż do rondelka o grubym dnie, podlej kilkoma łyżkami wody, stop podgrzewając na bardzo małym ogniu. Do stopionej czekolady wlej śmietanę. Gruszki ustaw na talerzykach, polej sosem czekoladowym. Podawj z lodami wyniliowymi.