Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gruszka na deser"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27452
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 180
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1175
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27452
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 180
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1175
Składniki
Gruszki umyj, odetnij czapeczki i dokładnie wydrąż środki, zostawiając około pół cm miąższu przy skórce.
Czekoladę umieść w rondelku. Rozpuść ją na małym ogniu, cały czas mieszając. Gdy lekko przestygnie, wlej ją do środka gruszki.
Kiwi i brzoskwinię umyj i obierz ze skóry. Pokrój owoce na małe cząstki, po czym rozłóż je na warstwie czekolady.
Bitą śmietanę w proszku zalej zimnym mlekiem i zmiksuj tak, by powstała sztywna masa. Wyciśnij ją przez specjalny rękaw kuchenny na pozostałe .
Całość udekoruj pokrojonymi żelkami.
Czas: 30 min 1 porcja = 200 kcalŹródło: Kurier TV