Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grillowany arbuz?! Tak! Pyszny, lekki deser z grilla w połączeniu z miodową fetą, orzechami, przełamany ciemnym sosem sojowym. Do tego świeża mięta i idealny, letni deser gotowy. Świetnie sprawdzi się jako kropka nad i po głównych daniach.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 182
Polecam.
Odsłon: 862
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 157
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9269
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 182
Polecam.
Odsłon: 862
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 157
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9269
Składniki
Arbuz kroimy na plastry grubości około 1 cm.
Każdy plaster smarujemy oliwą z oliwek z obu stron oraz miodem (2 łyżki).
Plastry arbuza smażymy bezpośrednio na ruszcie z grilla po 2/3 minuty z każdej strony, aż się przyrumieni oraz zmięknie.
Listki mięty drobno kroimy, orzechy włoskie kruszymy na mniejsze kawałki. Fetę mieszamy z pozostałym miodem (2 łyżki).
Grillowanego arbuza podajemy posypanego miodową fetą, pokrojoną miętą oraz orzechami. Wierzch skrapiamy ciemnym sosem sojowym. Podajemy na ciepło choć na zimno też świetnie smakuje.